Start je huizenjacht

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 07:00

Wil je verhuizen en zoek je een koopwoning? Voordat je start met de huizenjacht wil je natuurlijk weten wat je budget is. Er zijn online vele tools te vinden om een hypotheekbedrag te berekenen. Echter, deze zijn niet altijd correct, want jij en jouw persoonlijke situatie zijn uniek en verdienen maatwerk. 

Ik adviseer je daarom om bij een erkend hypotheekadviseur of bank te laten berekenen tot welke koopsom je kunt lenen. Je krijgt dan een overzicht met het maximale hypotheekbedrag en wat de maandlasten worden, gebaseerd op de huidige rentestand en de door jou aangeleverde informatie. Een financieel adviseur zal bekijken welke hypotheekvorm, looptijd en geldverstrekker bij jouw situatie past en hij/ zij voorziet je van advies hierover. Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt, indien mogelijk, aangeraden. Met NHG krijgt de hypotheekverstrekker de garantie dat de hypotheekschuld wordt terugbetaald als jij dat niet meer kunt. Bijvoorbeeld als je gaat scheiden, je partner overlijdt, bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Om in aanmerking te komen voor NHG, mag de aankoopprijs van je huis in 2021 maximaal € 325.000,- bedragen. Het maakt niet uit of je een huis koopt, verbouwt of je hypotheek oversluit. Als je gaat verbouwen, mag je hypotheek niet boven de NHG-grens uitkomen. Vorig jaar lag de NHG grens lager; de verhoging van deze grens maakt de woningmarkt toegankelijker en het verantwoord financieren van een woning meer bereikbaar voor consumenten met lage en middeninkomens. 

Er zijn kosten verbonden aan het afsluiten van een hypotheek met NHG. Informeer bij je geldverstrekker of tussenpersoon wat voor jou voordelig is en bij jou past. De belangrijkste informatie hierover kun je ook lezen op de website van NHG of Rijksoverheid

Als je het kostenplaatje helder hebt, kunnen we starten met de zoektocht naar jouw droomhuis. Met het inschakelen van een eigen aankoopmakelaar, ben je verzekerd van snel woningaanbod! 

Heb je vragen, laat het mij gerust weten! 

Natasja Tanis-van Doorn

Natasja Tanis NHG Van Doorn Vastgoedadvies

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.