Motivatie!

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 14:56

Iedereen heeft een eigen en uniek verhaal, zo ook alle woningzoekers op deze woningmarkt. Allemaal met een eigen persoonlijke reden om te willen verhuizen. Om groter of juist kleiner te gaan wonen, in een andere woonplaats, met ruimte voor thuiswerken, om te gaan samenwonen of weer alleen. Zoveel verschillende mensen met unieke woonwensen en allemaal in beweging met hetzelfde doel. 

Een huis dat voor de één niet meer voelt als een thuis kan voor een ander een droomwoning zijn. Wat voor de één een afscheid is kan voor de ander een nieuw begin betekenen. Achter één enkele verhuizing gaan meerdere verhalen schuil. Over levens met verleden, wensen in het heden en dromen over de toekomst.  

Van Doorn Vastgoedadvies Blog Motivatie

Gezocht: toekomst
Zo meldde Inge zich dit voorjaar bij ons. Zij was voor haarzelf en haar dochtertje op zoek naar een andere woning. Voor een nieuwe toekomst. Natuurlijk gingen wij met haar de uitdaging aan en in de tijd die verstreek bekeken we meerdere woningen, deden biedingen en hadden we veel contact over de marktontwikkeling en (stijgende) prijzen. Ineens was daar een match. Een woning in de vorm van een appartement, op een perfecte locatie, die naar Inge lonkte en haar bij de bezichtiging omarmde als een oude bekende.

Toen werd het spannend: van emotie naar ratio en weer terug. We gingen het traject in van onderzoek, overleg, prijsadvies en meer. We moesten snel schakelen, de inschrijving sloot maandagochtend 10:00 uur. Een zorgvuldig samengesteld en compleet voorstel werd door ons aan de verkopende makelaar gemaild. Inclusief een motivatiebrief en meer. Daarna was het
 afwachten, kaarsjes branden en hopen op een positieve uitkomst. Na een aantal uurtjes werden wij gebeld met de uitslag. Hoera, gelukt! Wat een blijdschap en opluchting. Nog voor de Kerstdagen van dit jaar verhuist Inge met haar dochtertje naar de nieuwe woning in Houten. Hoe leuk is dat!

Geduld en positiviteit
Het voelt tegenwoordig als een lot uit de loterij als het je lukt een huis te kopen. Door het geringe woningaanbod en de vele, vele huizenzoekers is het al uitdagend om een bezichtiging te krijgen voor het huis dat je op Funda hebt gezien. Je moet stevig in je schoenen staan, veel geduld hebben en positief kunnen blijven. Er komt veel kijken bij het meedoen aan een verkoop bij inschrijving en het bepalen van een uiterst prijsvoorstel. Niet alleen de hoogte van het bod; ook een goede onderbouwing is belangrijk en kan soms zelfs de doorslag geven voor gunning. Een aankoopmakelaar helpt je hierbij en blijft positief, motiverend en realistisch tijdens dat spannende proces. We got this!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.