Afkoeling

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 11:11

"Sprak ik in mei over een 'briesje' op de woningmarkt, anno juni 2022 ervaren we een lichte afkoeling. Ook in het nieuws is het hot topic. Woningzoekers zien de maandlasten groeien door stijgende hypotheekrente, inflatie en energiekosten. Zij vragen zich af of overbieden nog nodig is en door deze onduidelijkheden zijn ze huiverig om in actie te komen. Want, "what to do?". Is deze afkoeling een kans die je moet grijpen? Wat is wijsheid?

Prijzen
Als aankoopmakelaar ervaar ik dagelijks wat er 'gaande is' op de woningmarkt. De afgelopen weken zie ik een stijgende lijn in het woningaanbod, het aantal bezichtigingen per woning loopt verder terug en heel veel meer betalen dan de vraagprijs is niet altijd meer aan de orde. Bij sommige woningen is de koopsom lager dan de vraagprijs en als er al wordt overboden dan is het verschil met de vraagprijs niet heel groot. W
oningzoekers waren begin dit jaar nog bereid om gemiddeld 8 tot 10% boven de vraagprijs te bieden. Nu heerst er meer onzekerheid. Over hypotheekrente, inflatie, de hoogte van de maandlasten en dus ook over de hoogte van het bod.

Noodzaak aankoopmakelaar

Sommige woningen staan langer dan vier weken te koop op Funda. In de media lezen we dat investeerders minder actief zijn op de woningmarkt. Is het nog nodig om boven de vraagprijs te bieden of juist niet? En is het stijgende woningaanbod een 'normale' opleving van de woningmarkt, zoals gebruikelijk vlak voor de zomervakantie?

Natuurlijk wil jij weten wat verstandig is bij de aankoop van jouw woning. Welk bedrag je op welk moment kunt bieden en waar je op moet letten. Heb jij een woning op het oog en twijfel je over de prijs? Als jouw aankoopmakelaar help ik je door advies en informatie over de huidige ontwikkelingen binnen jouw zoekgebied. Graag ga ik samen met jou de uitdaging aan. Wie weet is j
ouw verhuizing dichterbij dan je denkt! Leuk je te ontmoeten!" -Natasja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.