Huizenstress

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 20:31

De koopwoningmarkt in en rondom de grote steden is oververhit. Zo'n zes op de tien kopers bieden meer dan de vraagprijs. Het tekort aan woningen is ruim 330 duizend en dat aantal neemt nog steeds toe. 

Aldus de laatste berichten vanuit de vastgoedmarkt. Heftig! Hoe houd jij je -anno nu- in zo'n situatie staande, tegenover de makelaar en andere bieders? 

De laatste tijd vernemen wij zelfs van zoekers dat zij voor een woning op de reservelijst worden geplaatst omdat particulieren met een aankoopmakelaar voor gaan op de rest. Not fair. Maar blijkbaar wel realiteit. En als je al aan de beurt komt voor een bezichtiging, ben je een van de velen. Bij zoveel interesse is een inschrijving dan vaak wat volgt. Een procedure die voorbijgaat aan het ouderwets onderhandelen over de prijs. Via een inschrijfformulier dien je voor een bepaalde dag en tijd je hoogste bod te mailen naar de verkopend makelaar.
Maar, hoeveel bied je dan? En onder welke voorwaarden? Wat zijn de gevolgen van het bieden zonder voorbehoud? Welke informatie is van belang, waar moet je op letten? Stress! 

No stress. Wij zijn er voor je! Met jouw eigen aankoopmakelaar die de prijzen kent, je adviseert over de hoogte van het bod, onderzoek voor je doet en je uitleg geeft over de procedure. Wij nemen je het werk uit handen en houden het hoofd koel voor jou.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.