(Over)bieden. Hoe dan?

Gepubliceerd op 24 april 2021 om 09:36

Meer betalen dan de vraagprijs. Als jij op zoek bent naar een koopwoning, weet je allang dat dit in vele gevallen bijna "het nieuwe normaal" is. We hope not. Maar 9 van de 10 keer kom je zonder aankoopmakelaar amper nog aan de beurt voor een bezichtiging. 

En als je dat al lukt, moet je -soms al snel na het kijken- beslissen hoeveel je gaat (over)bieden en meedoen aan een inschrijving. De druk is hoog. En de prijzen stijgen per maand dat je langer wacht. Een spannend proces! Je maakt meer kans op jouw droomhuis door te bieden met voorwaarden die aantrekkelijk zijn voor de verkoper. Maar wat zijn die voorwaarden, hoe doe je dat en ken jij de risico's? Wij wel! En wij hebben de beste tips. Bedenk dat je alles wat je boven de taxatiewaarde van het huis biedt en de kosten koper, met eigen geld moet betalen. Tegenwoordig mag je 100 procent van de waarde van de woning lenen. Je moet dus extra spaargeld of overwaarde op je huis hebben voor bieden boven de vraagprijs. Wij hebben veel ervaring met deze situaties en kennen als geen ander de do's & don'ts.

Gratis aankoopbezichtiging

Een bezichtiging voor een huis is natuurlijk altijd gratis voor jou als potentiële koper. De verkopend makelaar treedt op voor de verkoper en brengt geen kosten in rekening voor de bezichtigingen. Misschien twijfel je nog of je een aankoopmakelaar nodig hebt of ben je bang dat je direct betaalt als je om advies vraagt. Wij brengen geen kosten in rekening voor een aankoopbezichtiging. 

Als huizenzoeker worstel je vaak met vragen zoals: "hoe is de bouwkundige staat van het huis en wat moet ik doen bij gebreken?", of: "wat moet ik bieden?" Onze aankoopmakelaar heeft verstand van deze en alle overige aspecten van het koopproces en gaat met je mee naar de bezichtiging. Deze aankoopbezichtiging is bij ons dus altijd gratis en verplicht je tot niets. Na evaluatie gaan wij natuurlijk graag voor je aan de slag om de woning aan te kopen. Wij houden het hoofd koel, adviseren je tijdens het (over)bieden en met een eigen aankoopmakelaar krijg je net dat streepje voor waardoor jij het huis misschien wel krijgt. Was het toch niet jouw droomhuis? Dan gaan wij graag de huizenjacht met jou aan.

Dus, huizenzoeker, aarzel niet langer: schrijf je vrijblijvend in voor gratis woningaanbod en de aankoopbezichtiging. Huis gespot? Neem contact met ons op en ervaar onze actieve dienstverlening direct. 
Wij zijn er voor jou! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.